Binnen de Coniche Business School kun je kiezen uit een diversiteit aan mogelijkheden. Zo hebben we een Executive MBA, Post HBO Registeropleidingen en MBO opleidingen, maar ook korte opleidingen, trainingen en webinars. Heb je meer de behoefte om je eigen programma samen te stellen? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk kiezen uit losse modules.

Een leven lang ontwikkelen begint hier!

Aanbod

E-learning
4-8 uur |
€ 90

E-learning 3.0: KSF Branchecertificaat A

Met het branchecertificaat garanderen de KSF (Klantenservice Federatie) en de deelnemende organisaties het basisniveau van medewerkers die direct klantcontact hebben. Klanten ervaren tenminste een basisniveau aan klantvriendelijkheid, deskundigheid en oplossingsgerichtheid bij ieder contact dat ze hebben met een KSF-gecertificeerde medewerker. Deze e-learning betreft de kennis die nodig is om voor het theorie-examen van de KSF te slagen.

E-learning webshop
2-4 uur |
€ 50

E-learning 3.0: Klantcontact – De basis

Op zoek naar een eenvoudige en toegankelijke manier om goed te kunnen communiceren met je klanten? Deze e-learning module bevat de basistheorie waarmee je werk in een klantcontactomgeving makkelijker uit te voeren is. Kan zowel als opfrissing of onderdeel van een instroomtraining voor nieuwe medewerkers worden gebruikt.

E-learning webshop
2-4 uur |
€ 50

E-learning 3.0: Klantcontact – Regels en Rollen

Deze e-learning module richt zich specifiek op onderwerpen als wet- en regelgeving, soorten contactcenters en functies binnen de contact center branche. Kan zowel als opfrissing of onderdeel van een instroomtraining voor nieuwe medewerkers worden gebruikt.

E-learning webshop
2-4 uur |
€ 65

E-learning 3.0: Klantcontact – Vaardigheden

Op zoek naar een eenvoudige en toegankelijke manier voor efficiënt en effectief contact met klanten met leergarantie? Deze e-learning module bevat de basis vaardigheden waarmee je werk in een klantcontactomgeving makkelijker uit te voeren is. Kan zowel als opfrissing of onderdeel van een instroomtraining voor nieuwe medewerkers worden gebruikt.

E-learning webshop
2-4 uur |
€ 50

E-learning 3.0: Klantcontact – Retail

Deze e-learning module bevat de basistheorie van het klantgericht werken in retail en kan worden gebruikt voor iedere (nieuwe) medewerker die direct klantcontact heeft. De module traint de basisvaardigheden om klantgericht te werken.

E-learning webshop
2-4 uur |
€ 50

E-learning 3.0: Klantcontact – Belevingsgericht werken (CX)

Op zoek naar een eenvoudige en toegankelijke manier om zelf een beleving voor je klant te creëren met leergarantie? Deze e-learning module bevat de basistheorie van belevingsgericht werken. Kan zowel als opfrissing of onderdeel van een instroomtraining voor nieuwe medewerkers worden gebruikt.

E-learning
Tot 1 jaar |
Op aanvraag

E-learning Nederlands

Deze e-learning bevat interactieve multimediale lesstof voor het vak Nederlands. Er is lesstof beschikbaar voor niveaus 1F, 2F en 3F. Middels een instaptoets wordt individueel het beginniveau gemeten waarna je lesstof ‘op maat’ aangereikt krijgt.

E-learning
Tot 1 jaar |
Op aanvraag

E-learning Engels

Deze e-learning bevat interactieve multimediale lesstof voor het vak Engels. Er is lesstof beschikbaar voor niveaus A1, A2, B1 en B2. Middels een instaptoets wordt individueel het beginniveau gemeten waarna je lesstof ‘op maat’ aangereikt krijgt.

E-learning
Tot 1 jaar |
Op aanvraag

E-learning Duits

Deze e-learning bevat interactieve multimediale lesstof voor het vak Duits. Er is lesstof beschikbaar voor niveaus A1, A2 en B1. Middels een instaptoets wordt individueel het beginniveau gemeten waarna je lesstof ‘op maat’ aangereikt krijgt.

E-learning
1 uur per module |
Op aanvraag

E-learning AVG

E-learning modules gericht op de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in klantcontact waarin je kennis, praktische tips en handvatten meekrijgt.