Leiderschapstraject Sturen op Afstand (SOA)

8 weken
€ 1999
6-8
Online

Inspirerend Leiderschap is hét middel voor het creëren van intrinsieke motivatie, een gevoel van autonomie en energie bij elke medewerker in een team.


Inhoud

We zijn (bijna) allemaal genoodzaakt op afstand samen te werken. Juist door die afstand, hebben we inspirerend leiderschap nodig, in de wetenschap dat door het thuiswerken de accenten anders liggen.

Want wat maakt een team effectief en welke kenmerken zijn daarbij van belang? En vooral, hoe stuur jij jouw team op afstand resultaatgericht en inspirerend aan? Hoe behoud je daarbij de verbinding met je team?

Met dit traject over Sturen op Afstand leer je alle vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor succesvol leidinggeven en inspireren op afstand. Hoe kun je medewerkers meer verantwoordelijkheid geven en hierdoor ook hun ontwikkeling en daarmee de onderlinge samenwerking stimuleren? We gaan dieper in op wat autonomie en zelfsturing van de medewerker nu betekent in jouw dagelijkse praktijk als leider. We maken je bewust van jouw rol, in de bedoeling van jouw team of afdeling. Natuurlijk ook praktische tips over het #hoedan?!

We gaan aan de slag in kleine groepen van 6-8 deelnemers waardoor er veel persoonlijke interactie is en er veel nadruk ligt op ieders eigen praktijksituatie. Individuele behoeften en praktijkervaringen staan hierbij voorop, net als het van en met elkaar leren. Praktijkgericht en met aandacht leren noemen we dat. We sluiten het gehele traject af met een Online Game, waarbij je het geleerde direct in de praktijk brengt met jouw eigen team.

Locatie & Kosten

Het gehele traject vindt online plaats, met elke week – twee weken een bijeenkomst (4x in totaal). Tussendoor maak je opdrachten en ontvang je persoonlijke coaching.

We sluiten het traject af met een praktijkexamen.

Voor de kosten van een incompany training kun je het beste contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Startdata open inschrijving: 12 oktober 2023.

Programma

Het traject Sturen op Afstand voor Teamleiders duurt in totaal 8 weken. De exacte invulling van de bijeenkomsten, praktijkopdrachten en persoonlijke coaching wordt bepaald door de behoeften en input van de deelnemers, maar zal er in grote lijnen als volgt uitzien:

Doelgroep

Voor teamleiders of supervisors in een klantcontact omgeving.

Jouw functie is veelzijdig, uitdagend en je bent verantwoordelijk voor de prestaties van je team(s) binnen het snijvlak van operationeel en strategisch management.

Je toont leiderschap, kan snel besluiten nemen, weet processen te doorgronden en hebt daar bovenop ook nog oog voor het individu in jouw team. Maar dat laatste, in de huidige tijd, kan nog wel eens enorm lastig zijn.

Wij ondersteunen jou graag in het creëren van inspirerend leiderschap!

Resultaat

 • Minder stress, meer overzicht en meer regie op je werk en minder vaak een gejaagd gevoel
 • Meer inzicht in wat jou boeit, drijft en inspireert en hoe dit is bij je collega’s
 • Bekend met je eigen stijl van leidinggeven: waar je staat, waar je heen moet en je kent de route
 • Je begrijpt waarom en hoe je verschillende medewerkers, op afstand, moet aansturen
 • Grip op gevoel en productiviteit tegelijkertijd
 • Onderlinge duidelijkheid in rollen en overzicht in het team
 • Een gemotiveerd en betrokken team
 • Meer bewust van jouw toegevoegde waarde als leider van aan het team
 • Meer resultaat uit jezelf en uit het team
 • Verhoogde flexibiliteit en creatiekracht
 • Een energiek team dat elkaar helpt
 • Teamleden met verantwoordelijkheidsgevoel
 • Teamleden die elkaars rol en bijdrage kennen en daarnaar handelen
 • Heldere afspraken en communicatie

Schrijf je in