Didactiek

1 dag
€ 699
4-10
Incompany of het Eemklooster, Amersfoort

Een training didactiek van Coniche staat in het teken van training geven en leren om anderen te begeleiden tijdens hun leerproces. En natuurlijk een ander te leren ondersteunen in het vinden én oefenen van de juiste vaardigheden om in de praktijk te kunnen toepassen.


Inhoud

Ben jij vaak nog een ‘kennis-overdrager’ tijdens jouw trainingen?

Zijn deelnemers aan jouw trainingen vaak overspoeld met informatie en kunnen ze het allemaal niet onthouden of plaatsen?

Ben jij aan het einde van de dag vermoeider dan toen je de dag begon?

Vraag jij je af hoe je je meer kunt richten op de leerbehoefte van jouw deelnemers, zonder je programma compleet los te hoeven laten?

Wil jij graag met meer zekerheid voor de groep staan én energie overhouden?

Dan is de training ‘Didactiek’ iets voor jou!

We reiken je tijdens deze dag een aantal veelgebruikte theorieën en modellen aan, als het gaat om het geven van feedback, het kunnen inspelen op diverse leerstijlen en het om kunnen gaan met verschillende leerbehoeften.

Daarbij gaat de training ‘Didactiek’ veel over jouw eigen praktijk en jouw voorbeelden, of je nu veel of weinig ervaring hebt. Samen bouwen we het programma op, waarbij de trainer vooral stuurt op naar elkaar luisteren en van elkaar leren.

Want trainer zijn, en je eigen didactische vaardigheden uitbouwen, moet je echt willen vanuit intrinsieke motivatie en talenten. We vernemen graag die van jou!

Locatie & Kosten

De training kan incompany of bij ons in Amersfoort worden gegeven.

Al onze incompany trainingen worden op maat gemaakt. Het aantal exacte trainingsdagen en het definitieve programma worden op basis van de intake aangepast naar behoefte. Voor de kosten van een incompany training kun je het beste contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Open inschrijving

Startdata 2024: 15 maart, 21 juni, 20 september en 15 november 2024.

De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:30 uur. De kosten voor de open inschrijving is € 699 per deelnemer exclusief 21% BTW.

Programma

Een globaal overzicht van de onderwerpen die in een training ‘Didactiek ’ aan bod kunnen komen:

  • De Hand van de Meester
  • Competenties en leerstijlen
  • Groepsdynamiek – Didactische analyse
  • Werkvormen
  • Feedback en omgaan met weerstand
  • Actieplan voor de komende periode

Erkenning

Coniche heeft 7 jaar op rij meegedaan met het jaarlijkse Cedeo klanttevredenheidsonderzoek. In deze 7 jaar kwam Coniche uit op een gemiddelde klanttevredenheidsscore van 96,3%.

Op basis van klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers voorziet Cedeo in de behoefte aan inventarisatie en kwaliteitswaarborging bij de inkopers van opleidingen en andere HR-diensten. Cedeo is hét kenniscentrum op het gebied van HR-trends, onderzoekmethoden, auditing en kwaliteitsverbetering. De Cedeo-erkenning is hét keurmerk voor de hele Nederlandse HR-sector.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die weleens voor een groep staat en daarin anderen begeleidt, traint of coacht. En daar graag beter in wil worden, of er meer plezier en/of zekerheid uit wil halen. Of je nu al ervaren bent, of nog helemaal niet. Middels een gevarieerd programma wordt de (beginnende) trainer gefaciliteerd in het vinden van antwoorden op diverse leerbehoeften. We gaan hierbij altijd uit van de deelnemers: wat willen zij leren, waar lopen zij in de praktijk tegenaan en wat hopen zij te kunnen verbeteren/veranderen?

Resultaat

De training leert je om op de juiste wijze en volgens de juiste didactiek te kunnen trainen. Dit gaat vervolgens in de praktijk zeker zijn vruchten afwerpen. Je deelnemers zijn gemotiveerder en doen actiever mee aan je trainingen. Voor jouzelf is dat ook erg prettig en dit zorgt er weer voor dat je zelf minder werkdruk hebt. En energie overhoudt!

Waarom Coniche

Coniche werkt met bewezen trainingsmethodieken zoals Dance®, ‘Memory Anchoring’ en HIIT, welke wij grotendeels zelf ontwikkeld hebben en die zorgen voor een inclusieve trainingsopzet voor alle deelnemers. De insteek van onze trainingen is om altijd dicht op je eigen praktijk te leren.

Hoe dan? De trainers van Coniche hebben zelf jarenlange ervaring in klantcontact operaties. We spreken de taal van zowel de leidinggevenden als de medewerkers en kennen de knelpunten. Onze ervaring bij veel verschillende opdrachtgevers helpt ons om verder te gaan dan de initiële trainingsvraag.

Neem contact op