Retentie

1 dag
€ 699
4-10
Online, incompany of het Eemklooster, Amersfoort

Denk mee met je klanten, om zo een duurzame relatie aan te gaan met de training 'Retentie' van dé specialist in Klantcontact: Coniche. De training is geschikt voor iedereen die telefonisch klantcontact heeft. Denk hierbij aan een klantenservice of callcenter omgeving. Ook geschikt voor medewerkers die face-to-face klantcontact hebben zoals aan een balie, in een winkel of aan de deur. Ga met deze training naar service plus in klantcontact!


Inhoud

Vinden jouw medewerkers het lastig om vertreksignalen te herkennen?

Weten ze niet goed wat ze kunnen doen om de klant te behouden?

Vinden ze het lastig om bezwaren te weerleggen en de klant een passend aanbod te doen?

Resulteert dit vervolgens in boze en gefrustreerde klanten die niet goed te woord zijn gestaan?

Het dagelijkse contact met jouw klanten is bepalend voor klanttevredenheid. De online reviews maken dit vaak pijnlijk duidelijk. Beter klantcontact leidt niet alleen tot enthousiaste klanten en betere reviews maar ook minder klachten en meer omzet. Maar welke training en begeleiding krijgen medewerkers eigenlijk als het op weerbaarheid aankomt?

De trainers van Coniche leren de deelnemers in de training ‘Retentie’ hoe ze klantsignalen en onvrede kunnen herkennen. Hierbij weten de medewerkers vervolgens de juiste oplossing aan te bieden, waardoor er een duurzame relatie wordt opgebouwd tussen organisatie en klant. Door middel van eigen casussen weten ze bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

Locatie & Kosten

De training kan online, incompany of bij ons in Amersfoort worden gegeven.

Al onze trainingen worden op maat gemaakt. Het aantal exacte trainingsdagen en het definitieve programma worden op basis van de intake aangepast naar behoefte. Voor de kosten van een incompany training kun je het beste contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Open inschrijving

Startdatum voor open inschrijving 2024: 20 maart en 13 september 2024.

De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:30 uur. De kosten voor de open inschrijving is € 699 per deelnemer exclusief 21% BTW.

Programma

Een incompany training van Coniche bestaat altijd uit drie hoofdonderdelen: de intake, de training en de borging.

Intake

Een training die goed aansluit op de praktijk is noodzakelijk, een praktijkgerichte maatwerktraining heeft ongeveer 80% meer effect heeft dan een standaardtraining. Daarnaast is een belangrijk doel van een intake, dat medewerkers zich tijdens de training veel meer gehoord en serieus genomen voelen, omdat zij direct herkennen dat het gaat over zaken die voor hen van toepassing zijn. Dit zorgt voor een goede en stabiele motivatie.

De training

Voor de training maken wij gebruik van de HIIT (High Intensity Interval Training) methode. Dit zijn korte leerinterventies met, onder begeleiding, directe toepassing in de praktijk. Door dicht op je eigen praktijk te leren, onthoud je en leer je beter toepassen, neemt het vertrouwen toe en minimaliseer je het gat tussen theorie en praktijk, waardoor toepassing in de praktijk makkelijker en haalbaarder is.

De globale invulling van een HIIT dag:

  • Start met SMART leerdoelen
  • Korte en actieve theorie bespreking van 1,5 – 3 uur
  • Daarna in duo’s de praktijk in waarbij er genoeg ruimte is voor tussentijdse reflectie en de trainer aanwezig is op de (digitale) werkvloer voor begeleiding
  • Laatste 1 ½ uur klassikaal afsluiten met veel ruimte voor reflectie, behaalde doelen en het bespreken van verdere tips & tricks voor in de praktijk

Borging

Coniche gelooft dat de groei van het individu en het team tot uiting komt als het geleerde na het trainingstraject geborgd wordt. De training is immers een middel, de toepassing is het doel. Uit onderzoek blijkt dat een nieuwe werkwijze verankert wanneer je het 20 dagen volhoudt. De follow-up is daarom uitermate belangrijk voor een blijvende gedragsverandering. Op dit gebied zijn er verschillende interventies mogelijk. De exacte keuze voor dé manier van borgen beslissen we op het moment dat we met elkaar in gesprek gaan zodat we een weloverwogen keuze kunnen maken die het beste past bij de organisatie, de doelstellingen, het teammanagement en vooral de medewerkers.

Een globaal overzicht van de onderwerpen die in een training ‘Retentie’ aan bod kunnen komen:

  • Retentie: wat betekent het eigenlijk?
  • Herkennen van klantsignalen en onvrede
  • Opzegredenen en behoud
  • Weerleggen van bezwaren
  • Doen van een passend aanbod
  • Casus: behoud van klanttevredenheid

Erkenning

Coniche heeft 7 jaar op rij meegedaan met het jaarlijkse Cedeo klanttevredenheidsonderzoek. In deze 7 jaar kwam Coniche uit op een gemiddelde klanttevredenheidsscore van 96,3%.

Op basis van klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers voorziet Cedeo in de behoefte aan inventarisatie en kwaliteitswaarborging bij de inkopers van opleidingen en andere HR-diensten. Cedeo is hét kenniscentrum op het gebied van HR-trends, onderzoekmethoden, auditing en kwaliteitsverbetering. De Cedeo-erkenning is hét keurmerk voor de hele Nederlandse HR-sector.

Doelgroep

Voor iedereen die wil werken aan klantbehoud en een duurzame relatie met de klant wil aangaan. Dit kan zijn met telefonisch klantcontact zoals een klantenservice of callcenter omgeving en voor iedereen met face-to-face klantcontact zoals aan een balie, in een winkel of aan de deur.

Resultaat

Klantbehoud leidt tot enthousiaste klanten, betere reviews, minder klachten en meer omzet.

Waarom Coniche

Coniche werkt met bewezen trainingsmethodieken zoals Dance®, ‘Memory Anchoring’ en HIIT, welke wij grotendeels zelf ontwikkeld hebben en die zorgen voor een inclusieve trainingsopzet voor alle deelnemers. De insteek van onze trainingen is om altijd dicht op je eigen praktijk te leren.

Hoe dan? De trainers van Coniche hebben zelf jarenlange ervaring in klantcontact operaties. We spreken de taal van zowel de leidinggevenden als de medewerkers en kennen de knelpunten. Onze ervaring bij veel verschillende opdrachtgevers helpt ons om verder te gaan dan de initiële trainingsvraag.

Neem contact op