Door de huidige arbeidsmarkt in klantcontact is het steeds lastiger om kandidaten te vinden. Dat terwijl binnen de groep uitkeringsgerechtigden een grote groep potentiële medewerkers zit die nu niet goed in beeld is door:

  1. Onbekendheid met het werk in klantcontact
  2. Weinig of geen ervaring binnen customer care, waardoor ze niet door de toelatingstoetsen komen

Daarnaast streven organisaties naar meer zingeving door een actief MVO-beleid en een invulling van de banenafspraak. Leveranciers van de overheden hebben vaak een probleem met de duurzame invulling van de SROI-verplichting die aan de gewonnen aanbesteding hangt.

Overstag

Overstag gelooft in een inclusieve arbeidsmarkt, waarin voor iedereen met arbeidsvermogen plaats is. Dat is waar Overstag zich voor inzet. Ieder mens heeft talenten. Koester het menselijk kapitaal en laat geen talent onbenut!

Coniche ondersteunt Overstag om deze dromen waar te maken. Samen met Overstag is een uitgekiend trainingsprogramma ontwikkeld om werkzoekenden in korte tijd om te scholen. In dit programma komen ‘arbeidsfit maken’ en klantcontact kennis met klassikale lessen, e-learning en coaching bij elkaar.

Derrick Bijker, mede-eigenaar van Overstag: “De trainingen van Coniche zijn de snelste weg richting het KSF-examen. Het resultaat is al jaren prima en wij waarderen de trainer en haar manier van trainen zeer.

Step2work

Al meer dan 10 jaar ondersteunt Coniche het Step2work traject van Vattenfall. Jonge mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, door het ontbreken van een starterskwalificatie of door een handicap, worden in een intensief traject van een jaar opgeleid tot medewerker klantcontact. Ze doen werkervaring op en krijgen de mogelijkheid om een MBO-3 diploma te halen.

Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding

Coniche deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Coniche draagt daaraan bij als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding. Met die steun zetten wetenschappers weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Richting die ene dag waarop we kanker verslaan.

Als Zakenvriend helpt Coniche kanker terug te dringen door te investeren in topwetenschappers op het gebied van kanker. We geven steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving en inspireren medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen in deze strijd.