Mooie leerzame wisselwerking tussen Topsport en onze klanten

< Terug naar Coniche

Coniche Topvolleybal Zwolle

Ook in het seizoen 2018-2019 pronkte de naam Coniche weer trots op de shirts van de volleyballers. De samenwerking en de resultaten uit het voorgaande seizoen gaven voldoende aanleiding om de succesvolle samenwerking voort te zetten en zelfs te intensiveren. Coniche Topvolleybal Zwolle werd een echte innovatiepartner als het gaat om zelfsturende teams.

Traditionele lijnen doorbreken

Topvolleybal Zwolle doorbrak de traditionele hiërarchische lijnen binnen de organisatie van sportteams en sportverenigingen. Vrijwel iedereen kent het beeld van een trainer/coach die bepaalt wat er gebeurt en hoe er gespeeld wordt met daarboven een bestuur dat de trainers aanstelt en indien nodig ontslaat. Coniche Topvolleybal Zwolle pakte dit destijds met Coniche totaal anders aan. Het team en dus de spelers stonden centraal en bepaalden in hoge mate zelf wat er gebeurde, hoe er getraind werd en hoe er gespeeld werd. Trainers/coaches maar ook het bestuur waren faciliterend aan het team en ieder droegen vanuit zijn eigen expertise bij aan de doelstellingen van het team.

Innovatiepartner

In het seizoen 2018-2019 heeft Coniche Topvolleybal Zwolle zich veel duidelijker geprofileerd als kennis- en innovatiepartner. Beide partijen hebben elkaar versterkt door het delen van kennis en het gezamenlijk creëren van nieuwe inzichten onder meer op het gebied van zelfsturing en agile werken. Zo heeft Coníche Topvolleybal Zwolle geëxperimenteerd op het gebied High Performing Teams. Dit leverde nieuwe inzichten, content en trainingsmateriaal op voor de sport en voor Coniche. Deze inzichten zijn toepasbaar gemaakt voor onze klanten en worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt.

Whitepaper: Zelfsturende besluitvorming

Na een grondig onderzoek bij Coniche Topvolleybal Zwolle is de conclusie dat de besluitvorming effectiever is binnen zelforganisatie dan traditionele teams. Amber Goos presenteert de uitkomsten van haar scriptie over zelfsturende besluitvorming in de topsport.

Laat je e-mailadres achter en ontvang de whitepaper direct in je mail!

    zelfsturende-besluitvorming