Omgaan met weerstand

1 dag
Op aanvraag
4-12
Incompany of De Poort 42, Houten

Omgaan met weerstand gaat om het leren en benoemen van emoties, actief feedback geven en durven ontvangen. Hoe zeg je 'nee' op een respectvolle manier? En hoe kun je jezelf weerbaarder opstellen?


Inhoud

Na deze training ben je zelfredzaam en kun je snel en adequaat inspelen op emoties van anderen. Je weet escalaties te voorkomen en hoe respectvol te blijven communiceren, maar kunt ook nee zeggen op een respectvolle manier. Het resultaat helpt jezelf, collega’s, de organisatie en elke klant.

Locatie & Kosten

De training kan incompany worden gegeven of bij ons in Houten, in ‘Het Oude Stadhuys’, De Poort 42. De aangegeven studiebelastingsuren en het programma vormen een advies en kunnen op basis van een intake worden aangepast naar behoefte. Voor de kosten van deze training kun je het beste contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Programma

Bij aanvang van de training inventariseert de trainer welke persoonlijke leerdoelen er per deelnemer zijn, zodat hier tijdens de training op kan worden ingespeeld. Uiteraard is dit een voorbeeldprogramma en kunnen de onderwerpen naar wens en behoefte worden aangepast.

Dagdeel 1
Persoonlijke leerdoelen
Wat weet je ervan, hoe zit je er in?
Hoe herken en erken ik weerstand
Culturele sensitiviteit
Geweldloos communiceren
Case 1: Help, de IJsberg smelt.
Intervisie

Dagdeel 2
Emotioneel bewustzijn, zowel bij jezelf als bij anderen
Case 2: Inleven en emotie
Case 3: Empathie vertalen in acties
Omgaan met onzekerheid en spanning, hoe maak hoe maak je emoties bespreekbaar?
Eigen cases: op basis van je eigen situatie
Reflectie
Eigen cases: Meer resultaat halen uit elk intermenselijk contact en de voldoening daarvan.
Collega’s ‘meenemen’, de olievlek
Handvatten voor de praktijk

Erkenning

Coniche heeft 7 jaar op rij meegedaan met het jaarlijkse Cedeo klanttevredenheidsonderzoek. In deze 7 jaar kwam Coniche uit op een gemiddelde klanttevredenheidsscore van 96,3%.

Op basis van klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers voorziet Cedeo in de behoefte aan inventarisatie en kwaliteitswaarborging bij de inkopers van opleidingen en andere HR-diensten. Cedeo is hét kenniscentrum op het gebied van HR-trends, onderzoekmethoden, auditing en kwaliteitsverbetering. De Cedeo-erkenning is hét keurmerk voor de hele Nederlandse HR-sector.

Download brochure

Neem contact op