De ontwikkeling en opleiding van een Customer Service medewerker

< Terug naar Online Klantcontact Academy

Aanbevolen Leerlijn: ontwikkeling en opleiding Customer Service

De ontwikkeling en opleiding van een Customer Service medewerker: van start tot doorstroom. Hoe? Geef met de aanbevolen leerlijn de reis die de medewerker aflegt in jouw organisatie meer structuur en meer diepgang. 

Waarom eigenlijk?

Klantcontact binnen organisaties staat van oudsher bekend als ‘die afdeling waar het verloop zo hoog is’. Waar iedereen stoeit met de vraag over ‘hoe mensen binnen te houden’. Bij het klantcontact is het verloop ook hoog, tot wel meer dan 100% per jaar! De instroomkosten zijn tussen de € 2.500 en € 4.000 per medewerker.

Een andere factor die meespeelt op de arbeidsmarkt, is dat deze op dit moment betreden wordt door de generatie Y en Z. Een generatie die wil werken vanuit zingeving. Voor zichzelf en voor de maatschappij. Ontwikkeling is daarbij een belangrijke vorm van persoonlijke zingeving.

In een recent artikel van het FD werd bevestigd dat (persoonlijke) ontwikkeling het belangrijkste goed is om je langer aan een werkgever te committeren.

Het ontstaan van de Aanbevolen Leerlijn

Vanuit Coniche hebben wij deze factoren gecombineerd samen met onze expertise en ervaring in klantcontact ontwikkeling en zijn wij gekomen tot de Aanbevolen Leerlijn. Het waarom en het hoe van ontwikkeling en opleiding van Customer Service medewerkers.

De vijf voordelen om NU met de Aanbevolen Leerlijn aan de slag te gaan:

  1. Perspectief en zingeving
  2. Continue ontwikkeling van de medewerker
  3. De verwezenlijking van persoonlijke ambities
  4. Het langer binden en boeien van medewerkers
  5. BESPARING op je instroomkosten!

Op deze ‘illustratie’ vind je de illustratie van onze Aanbevolen Leerlijn: het waarom en welke ontwikkelpaden wij adviseren en stimuleren. Daarbij leggen wij de nadruk op het eerst aanleren van vaardigheden en daarna pas de verdiepende inhoudelijke kennis die voor de functie nodig is. Het gaat bij een klantcontact medewerker tenslotte vooral om het goede gesprek!

Collega en senior trainer/coach Sharon van der Eerden deelt in de podcast wat haar persoonlijke ervaringen met opleiden van nieuwe medewerkers zijn. Ook geeft zij bruikbare tips. Hoe kun je de leerlijn zo optimaal mogelijk integreren binnen de huidige manier van werven, opleiden en doorstromen? Beluister de podcast ‘ontwikkeling klantenservice professional‘.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je met ons door deze ‘praatplaat’ heen? Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

    contact-algemeen

    Of bel +31 (0)88 01 22 222