Persbericht: start WFM Academy

“Nieuwe” opleider voor workforce management richt zich op veranderende arbeidsmarkt

Doorn, 25 november 2020 – Vandaag heeft de WFM Academy onder veel belangstelling online haar deuren geopend. De WFM Academy legt zich volledig toe op kennisdeling op het gebied van personeelsplanning en workforce management. Een vakgebied dat de laatste jaren sterk in populariteit is gestegen en waarvan het belang extra zichtbaar is geworden door de ten gevolge van Corona hevig veranderde arbeidsmarkt. De opleider biedt een gebalanceerd programma van online-, klassikale- en hybride opleidingen, trainingen en workshops. De WFM Academy heeft als missie mensen te ontwikkelen, organisaties naar een hoger niveau te brengen en het vakgebied verder te professionaliseren.

De arbeidsmarkt is door de Covid-19 pandemie enorm in beweging. Hele bedrijfstakken zijn stil gevallen terwijl andere sectoren juist kampen met onderbezetting. Online werken, veranderde mobiliteit en een omgeslagen perceptie op arbeidsethos en arbeidsproductiviteit veranderen blijvend het werkklimaat. Het is tijd om na te denken over de veranderde positie van organisaties, strategische personeelsplanning en workforce management.

Met workforce management heeft men het stuur van de organisatie in handen. In Nederland spreekt men nog vaak over personeelsplanning. Workforce management dekt de lading beter. Het gaat daarbij naast plannen ook om het voorspellen van de capaciteitsvraag, het vertalen van de vraag naar de benodigde inzet en het bijsturen op de werkvloer.

Workforce management is een discipline die de gehele organisatie raakt. De WFM Academy richt zich daarom op alle betrokkenen zoals planners, HR functionarissen, forecasters,  afdelingsmanagers en capaciteitsplanners in alle sectoren. Opleidingen worden geboden op MBO en (Post) HBO niveau. De Post HBO opleiding is geregistreerd als registeropleidingen door CPION en is geaccrediteerd door PEEAC.

De WFM Academy is een initiatief van PlanMen en Coniche , bekende namen binnen workforce management en al jaren samen aanbieders van de succesvolle opleiding Post HBO Workforce Management. ‘We zien de vraag naar WFM-opleidingen en professionalisering alleen maar toenemen. Daarom hebben we besloten de samenwerking te intensiveren. De WFM Academy biedt een breed opleidingsaanbod. Voor elk specialisme, op elk niveau: van starter tot professional’, aldus Rik Bronswijk, directeur WFM Academy. ” Kerndocent Patrick Hubers vult aan: ‘De WFM Academy biedt educatie waarmee praktische vaardigheden en theoretische kennis worden verworven binnen de totale breedte van dit vakgebied’.

Het opleidingscurriculum van de WFM Academy omvat o.a. training capaciteitsmanagement, training zelfsturing en zelfroosteren en de registeropleiding Post HBO WFM.

Meer informatie over de WFM Academy en haar opleidingen: www.wfmacademy.nl

Over PlanMen

PlanMen Nederland B.V. (Doorn, 80 medewerkers, opgericht in 2007) is aanbieder van workforce managementdiensten en levert interim-professionals, consultancy, outsourcingsdiensten, trainingen en software. PlanMen ontwikkelde i.s.m. Nyenrode Business University de Planningsschijf van Zes en het WFM Volwassenheidsmodel. PlanMen organiseert jaarlijks het WFM Congres voor planners, HR en Finance en is de drijvende kracht achter de uitreiking van de WFM Awards.

Over Coniche

Coniche is dé expert in klantcontact. Het is het kennishuis op het gebied van klantcontactoptimalisatie en heeft alle disciplines en kennisvormen onder één dak om een duurzame omgeving voor klantcontact in te richten en te onderhouden. Naast advies, analyse, (interim) management, recruitment, training en coaching is Coniche een sterke opleider met een breed scala aan gecertificeerde opleidingen van MBO tot MBA.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Bericht voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Coniche
Rik Bronswijk – Partner en Senior Consultant
mailto:r.bronswijk@coniche.nl
088-0122222 | 06 – 46988596

PlanMen
Oliver Talens – Manager marketing en communicatie
oliver.talens@planmen.com
088 – 825 2525 | 06 – 82942172