Tijd voor nieuw leiderschap?

Geschreven door Saskia Morssinkhof, Business Manager bij Coniche.

In 2017 schreef mijn collega, Lars Meijer, de blog “De teammanager, de sleutel tot succes”, waarin hij stelde dat het middlemanagement van vele organisaties de belangrijkste laag is om verandering voor elkaar te krijgen, maar dat deze vaak in de spreidstand komt, omdat de directie roept dat er veranderd moet worden, maar het middlemanagement op de traditionele (vaak sterk hiërarchische wijze) blijft aansturen. Veranderen en dingen anders doen voelt dan op een gegeven moment niet meer goed, omdat dit soms haaks staat op wat het management van hen vraagt.

Zou het niet mooi zijn als er een generatie Teamleiders opstaat, die niet hoeft te veranderen, maar al voldoet aan de eisen van een moderne peoplemanager?

Talentvolle leiders, die mensen vanuit hun autonomie laat werken en sterk gedreven is door continu verbeteren, dat is mijns inziens wat ons vakgebied nodig heeft. Hierdoor kan men verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen en erop vertrouwen dat “the jobs to be done” ook gerealiseerd worden. Verfrissende aanpakken, die gedreven zijn door resultaat, verbinding en elke dag weer beter worden. Met energie en humor. Ja, dat lijkt mij mooi!

Aanbevolen Leerlijn voor Teamleiders


Coniche gelooft in een #levenlangontwikkelen en heeft daarom de “Aanbevolen Leerlijn voor Teamleiders” ontwikkeld. In deze leerlijn combineren we gedrag met inhoud in een continu ontwikkelpad en gaan wij zelf ook investeren in het nieuwe leiderschap!

Waarom zouden we dit doen, zou je kunnen denken. Teamleiders zijn in onze ogen de eerste leidinggevende laag waarmee de klant daadwerkelijk in aanraking komt. De invloed van Teamleiders op de klantbeleving is daarmee cruciaal. Wij zijn ervan overtuigd dat Teamleider zijn in een klantcontactomgeving een specifiek vak is. In de markt zien wij vele algemene managementopleidingen maar we missen daarin het centraal stellen van de klant. Daarom willen wij als Coniche de rol van Teamleider stevig in de markt neerzetten. Enerzijds door middel van onze Teamleiders Academy anderzijds door talenten zelf hiervoor goed op te leiden en te begeleiden. Met de verkrappende markt in het achterhoofd willen wij deze Teamleiders van waarde laten zijn bij onze opdrachtgevers. Teamleiders met een nieuw soort leiderschap waarbij sturen op autonomie en continu verbeteren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Coniche teamleider is daarmee geboren.

Wat betekent dit voor de opdrachtgever?

De nieuwe Teamleider is een echte coach en wil het ultieme uit ieder autonoom persoon halen. De coachende Teamleider heeft continu verbeteren door de aderen stromen én met de kennis & kwaliteit Coniche.

Hoe begeleiden wij de Coniche Teamleider?

Met heel veel ontwikkeling. Met een eigen individuele leerlijn werkt de Teamleider toe naar het zijn van een ervaren klantcontact professional. Hiermee zet de Teamleider stappen richting zijn of haar ideale droombaan bij de ideale werkgever of sluiten zij zich aan als Consultant binnen Coniche.

Hoe geven wij hier invulling aan?

Door middel van een persoonlijk assessment en de specifieke wensen en behoefte van de Teamleider stellen we zijn of haar individuele leerpad samen. Hier worden ze zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak begeleidt. Daarnaast staat er een heel kennishuis aan ervaren consultants en trainers voor hen klaar!

Is het inderdaad tijd voor nieuw leiderschap?

Wat vind jij? Vind jij het ook tijd voor een nieuwe generatie leiders, die generatie Z en opvolgende generaties kunnen aanvoeren, aanvoelen en inspireren? Stuur mij een bericht met je mening, ik ben erg nieuwsgierig: s.morssinkhof@coniche.nl

Meer weten over Coniche Teamleiders?

Ja, ik wil graag meer lezen hierover!
Of laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

    coniche-teamleiders