Masterclass Leadership op MBA-niveau

4 dagen
€ 3499
4-8
Het Eemklooster, Amersfoort

Tijdens het 4-daagse Masterclass Leadership programma op MBA-niveau combineren we de ‘harde structuur’ - kant van organisaties met de ‘zachte cultuur’ - kant van de mensen die er werken. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar handelen en denkpatronen. Voor wie de theoretische bagage wil vergroten maar ook de vertaling zoekt naar de dagelijkse praktijk.


Inhoud

We zoeken steeds de verbinding met de eigen ervaring en de lessen uit de neurologie. Leer van inspirerende docenten en vakgenoten. Thema’s zijn o.a. High Performing Teams (W1NNEN), Aikido, Veranderen en Weerstand, Teamdynamica, Missie / Visie / Doelen.

Locatie & Kosten

De Masterclass vindt plaats in Amersfoort, in het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22.

De kosten zijn € 3499 per deelnemer exclusief 21% btw.

De basislocatie voor onze colleges is onze collegezaal in het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22 in Amersfoort. Hiervan kan afgeweken worden wanneer wij de studenten een nog betere of leukere leerervaring kunnen bieden.

Startdata 2023: 10 maart 2023 en 6 oktober 2023.

Programma

Missie, visie, strategie en doelen
Hier krijg je inzicht in de strategische, tactische en operationele lagen van een organisatie. Wat is de missie en visie van een organisatie en waarom is dat belangrijk. Hoe vertaal je dat vervolgens naar doelen en strategie en nog veel belangrijker…hoe vertaal je dat vervolgens door naar de rest van de organisatie. Tijdens dit college gaan we hiermee aan de slag. De theorie krijg je aangereikt; de vertaling maak je zelf.

W1NNEN
Wat is de code van succesvolle teams? Wat hebben ze gemeen en wat kunnen we ervan leren. In dit college pellen we dat af aan de hand van het W1NNEN model. We leren hoe je inzicht krijgt in het verlangen van het team of de organisatie, hoe iedereen vanuit zijn talenten gaat bijdragen aan het gezamenlijke resultaat en welke overtuigingen en belemmeringen daarvoor doorbroken moeten worden. We ontdekken de kracht van ontwikkeling en wat daarvoor nodig is binnen een team. Dit alles om een duurzaam team te ontwikkelen dat vanuit ontspanning en flow werkt aan resultaten die vooraf als onmogelijk werden beschouwd.

Aikido
Hoe maak je gebruik van je eigen energie en kracht? Hoe maak je gebruik van de energie en beweging van anderen? Dit onderdeel maakt je bewust van hoe je met veranderingen om kunt gaan door oprecht te verbinden, te anticiperen, door mee te bewegen en richting te geven. In elke beweging ben je in control over jezelf en geef je jezelf nooit weg. Maak kennis met Aikido.

Veranderen en weerstand
We behandelen de meest gangbare verandertheorieën en vertalen die naar jouw praktijksituatie. Je leert de verschillen en overeenkomsten kennen en gaat ontdekken welke aanpak het beste past bij jou en je organisatie. Hoe zorg je dat de verandering slaagt? Wat zijn faal- en succesfactoren? Hoe ontstaat weerstand in organisaties, hoe zorg je dat ook mensen met een afwijkende mening zich gehoord voelen? We slaan een brug naar de werking van onze hersenen en je gaat begrijpen waar weerstand vandaan komt, ook jouw eigen weerstand!

Ook de veranderkunde zelf verandert. Hoe heeft het vak zicht ontwikkelt en waar gaat het de komende jaren naar toe. Tenslotte gaan we in op jouw rol als veranderaar, immers ‘het succes van de verandering hangt af van de innerlijke toestand van de veranderaar’.

Teamdynamica
We gaan deze dag in op teamdynamica. Aan de hand van een unieke ‘game’ gaan we verbinden, samenwerken, plezier maken maar vooral veel leren. Van elkaar en over jezelf. Je krijg inzicht in jouw rol, de blinde vlekken en open deuren binnen het team. Je leert wat een team effectief maakt en wat de effectiviteit juist in de weg zit. Aan de hand van de theorie van Belbin ga je de verschillende rollen herkennen. Je leert waarom collega’s zich op een bepaalde manier gedragen binnen het team en hoe je het beste samen werkt aan samenwerken. Door dit inzicht en het oefenen met praktijkvoorbeelden gaat jouw persoonlijke effectiviteit en die van je team met sprongen vooruit.

Erkenning

Wanneer je de Masterclass volledig hebt doorlopen ontvang je een bewijs van deelname.

Doelgroep

Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar handelen en denkpatronen. Voor wie de theoretische bagage wil vergroten maar ook de vertaling zoekt naar de dagelijkse praktijk.

Schrijf je in