Business Development & Leiderschap

2 maanden
€ 1450
n.v.t.
Diverse locaties of online

Om een veranderproces succesvol door te voeren, is kennis op het gebied van Business Development, Leiderschap en Verander management van groot belang. Na afronding van deze cursus weet je wat er nodig is om een organisatie te veranderen en heb je de juiste managementskills om een business development strategie te implementeren.


Inhoud

De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ is zo opgezet om je in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over Business Development, Innovatie, Leiderschap en Verandermanagement. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. Je redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief.

Locatie & Kosten

Locatie

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle.

Online volgen van colleges (virtual classroom of via e-learning of in hybride vorm ) behoort ook tot de mogelijkheden.

Mocht je op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn video-opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt extra flexibiliteit.

Collegedata: opleiding met startdatum in Augustus 2021
Je kunt je aanmelden op een van onze 16 cursuslocaties in Nederland

  • College 1 + 2: Donderdag 26 augustus 2021 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 3 + 4: Donderdag 2 september 2021 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 5:        vrijdag 3 september 2021 (15.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Collegedata: opleiding met startdatum in November 2021
Je kunt je aanmelden op een van onze 16 cursuslocaties in Nederland

  • College 1 + 2: Donderdag 18 november 2021 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 3 + 4: Donderdag 2 december 2021 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 5:        Donderdag 16 december 2021 (15.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Collegedata: opleiding met startdatum in Februari 2022
Je kunt je aanmelden op een van onze 16 cursuslocaties in Nederland

  • College 1 + 2: Donderdag 17 februari 2022 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 3 + 4: Donderdag 10 maart 2022 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
  • College 5:        Donderdag 17 maart 2022 (15.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Kosten

Jouw investering voor deze cursus ‘Business Development & Leiderschap’ bedraagt € 1.450,- (exclusief 21% BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als je hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je op de website van de belastingdienst.

Programma

Onderwerpen

– Welke trends zijn er op het gebied van business development & verandermanagement?
– Welke theorieën, inzichten en business developmentconcepten zijn er te gebruiken?
– Hoe kan ik een effectieve business development/ innovatiestrategie formuleren?
– Hoe kan ik de business developmentstrategie implementeren in de organisatie?
– Welke rol spelen leadership, verandermanagement en bedrijfscultuur bij innovatie?
– Welke vaardigheden zijn vereist om vernieuwingen door te kunnen voeren?
– Hoe meet ik de effectiviteit van de business development/ innovatiestrategie?

Dag 1: Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leer je hoe je jouw business development/ innovatiestrategie intern kunt doorvoeren. Je krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. Je krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee je jouw new businessstrategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en je weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe je daarmee jouw voordeel kunt doen.

Dag 2: Leadership in business development projecten (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leer je welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. Je krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van business innovation leaders. Wat maakt hen tot winnaars op het gebied van businesss development en wat onderscheidt hen van de concurrentie? Andere vragen die worden beantwoordt: Welke managementstijlen zijn het effectiefst in welke bedrijfsomgevingen en welke stijl zou voor jouw situatie het best passen? Je krijgt inzicht in jouw huidige managementvaardigheden en wordt bijgespijkerd op deelaspecten. Tot slot krijg je aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle business development projecten en -implementaties.

Dag 3: Implementatie new businessbeleid (college 5)

Tijdens deze dag leer je hoe je de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe innovatiestrategie. Je leert hoe je doelstellingen opstelt, hoe je jouw business development/ innovatieteam prepareert en hoe je dit kunt managen maar bovenal: hoe je grip kunt houden op het totale implementatieproces. Je wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd en wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden.

Doelgroep

De cursus ‘Business Development & Leiderschap’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Business Development, Innovatie, Leiderschap en Verandermanagement. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben de deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, de ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de business development/ innovatiestrategie. Je weet hoe u een effectief business developmentproces kunt opstarten en hoe je de organisatie kunt bewegen in een wenselijke richting. Je bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van business development/ veranderprocessen. Je weet tevens hoe je het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. Je bent op de hoogte van de succesfactoren van business/ change leaders en weet hoe je een succesvolle implementatie kunt doorvoeren. Tot slot ben je op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van business development en change management.

Schrijf je in