Ik ben altijd een beetje een idealist geweest. In ieder mens zit een wijsheid en een kracht. Wat nou als we al die wijsheid en kracht in de hele wereld zouden bundelen? Wat voor een wereld zouden we dan wel niet voor ons allen kunnen creëren? Maar ik ben net zo goed een realist. Ik weet net zo goed dat er in ieder mens ook een oerweerstand tegen verandering zit. Juist dit spanningsveld heeft mij altijd gefascineerd. Waarom doet een mens wat die doet, of waarom juist niets? Wat staat hem in de realiteit in de weg, of juist niet, om het ideaal te bereiken?

Als gepassioneerd opleidingskundige en e-learning ontwikkelaar probeer ik zo goed mogelijk de gewenste ideaalsituatie helder te krijgen. En de obstakels die de realisering daarvan in de weg (kunnen) staan. Om vervolgens de uitdaging aan te gaan om met een leeroplossing de wijsheid en de kracht in de ander aan te wakkeren, en de weerstand te verminderen.

De wereld staat niet stil, we moeten wel mee veranderen. Ik geloof dat met het juiste instrument iedereen mee te krijgen is. Dat juiste instrument vinden, keer op keer, is mijn persoonlijke queeste. Een queeste die nooit zal eindigen en waar ik altijd voor zal blijven doorleren en ontwikkelen. Om de steeds veranderende doelen te behalen. Heerlijk.

Twee woorden die mij kenmerken zijn: betrokken en oplossingsgericht.