Ik help en inspireer mensen en organisaties graag om de volgende stap te maken in customer management. Want dat is mijn passie!

Na mijn studie bedrijfskunde in Groningen ben ik in 1998 al in het vakgebied klantcontact terecht gekomen en ik ben er niet meer uit weggegaan. Waarom? Het grijpt je en het houdt je vast. Door de continue veranderingen, de dynamiek en de constante heartbeat van de klanten die contact zoeken met organisaties.

Daarnaast is dit het enige werkveld dat aansluit bij mijn studie bedrijfskunde, multidisciplinair en veelzijdig in al haar facetten. Systemen, processen, financiën, organisatie, leiderschap, klant- en medewerkersgedrag, alles grijpt in elkaar.

Mijn ervaring zit in algemeen management, sales, customer service en operatie, alles vanuit een continue drive voor verandering en innovatie. Door verandering komen mensen in beweging en alleen met de mensen zelf kom je naar ‘de volgende fase’.

Ik bouw graag dingen met een goed oog voor het klantperspectief. Ik laat dan ook regelmatig ‘ballonnetjes op’ met nieuwe ideeën en nieuwe zienswijzen met als enig doel om een volgende stap te kunnen gaan zetten. Complexe vraagstukken en/of verandertrajecten moeten teruggebracht worden tot operationeel uitvoerbare en uitlegbare werkzaamheden, een pragmatische insteek.

Woorden die mij kenmerken zijn: pragmatisch, continu verbeteren.