“the real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes”

M. proust

Eigenlijk vat deze quote alles samen hoe ik naar mijn omgeving en met name naar de mens kijk! Ik hou van reizen omdat het mij de mogelijkheid geeft om mijn perspectief op het leven te verbreden. Het is voor mij fascinerend om te ervaren hoe elke cultuur zijn eigen normen en waarden heeft. Deze bepalen vaak hoe de mens zich ontwikkeld. Ik merk dezelfde fascinatie ook op in mijn werk.

Door te investeren in mijzelf en mijn talenten heb ik mij doorontwikkeld als teamleider in de branche “klantcontacten”. Ik ben erachter gekomen wat mijn kwaliteiten en levenswaarden zijn. Dit inzicht heeft mij geholpen om te ontdekken waar mijn grootste drijfveer ligt; de mens en zijn ontwikkeling! Eigenlijk kan je het zo samenvatten dat de mens de uitdagendste reis is voor mij. Elk mens op aarde heeft zijn eigen persoonlijkheid en potentie. Ik vind het boeiend en een prachtige uitdaging de mensen die ik mag coachen dit in te laten zien. De ander hierin ondersteunen vanuit een benadering die echt goed bij de ander aansluit vormt mijn grootste uitdaging en plezier.

Het motiveert mij enorm wanneer we vanuit verbinding samen naar het gewenste resultaat toe kunnen werken. Ik denk dan graag in oplossingen in plaats van obstakels. Immers die vormen juist een uitdaging voor mij! Wel is het belangrijk dat de ander zich gezien en vooral ook veilig voelt want verandering kan soms best spannend zijn. Mijn aanpak is dan ook betrokken maar soms ook confronterend wanneer ik denk dat het de ander net over de streep kan trekken.

Mijn levensmotto is dan ook dat verandering begint met het kijken met andere ogen naar wie jij zelf bent. Ofwel, verandering begint bij jezelf. Ik reis graag een stukje met jou mee. 

Woorden die mij kenmerken: positieve en persoonlijke benadering.